Dragi gosti, u periodu od 07/01/2020 do 29/02/2020 posjet vinariji moguć je samo uz upit i uz potvrdu rezervacije. Otvaramo redovno od 02/03/2020 u vremenu od 10,00 do 18,00 od ponedjeljka do subote. Nedjeljom smo zatvoreni. Adresa: Vale 78, Momjan, 52460 Buje, Hrvatska / Tel: +385 52 77 91 77 / Gps: +45° 26' 35.94", +13° 42' 36.13"

Vinarija Kozlović
 
VIJESTI I DOGAĐAJI
 

Vodeći nizozemski sajam koji okuplja proizvođače finih vina i lljubitelje gastronomije, ove se godine održao po 18-ti put...

Od 17 do 19.01 vinari iz regije Alpe-Adria skupili su u predvorju gradske vijećnice gradića St Vein an der Glana...

Dragi gosti, u periodu od 07.01. do 29. 02. 2020 posjet vinariji moguć je samo uz upit i uz potvrdu rezervacije...

Čast nam je da je tim sudaca britanskog Travel&Hospitality Award-a (THA) odabrao baš našu vinariju za nagradu Award od Excellene in Branding...

Selekcija 2017 izlazi na tržište 27 mjeseci nakon berbe, u siječnju 2020. Za ljubitelje kolekcionarskih vina, ovo vino je pravi zgoditak...

I ove smo godine bili dijelom priče prestižne udruge chefova JRE Hrvatska koji su na Ribarnici u Rijeci 16.11. organizirali svoj četvrti Talent&Passion event...

Rezultati s natjecanja u Poljskoj donose nekoliko medalja...

Od 01.11 krećemo na zimski režim pa će vinarija biti otvorena za posjet i degustaciju svakoga dana od ponedjeljka do subote od 10 do 16h...

Zadovoljstvo nam je što smo i ove godine mogli predstaviti naša vina na Sarajevo Wine Weekendu, dapače njegovom jubilarnom 15. izdanju...

Berba se nastavlja - red je na muškatu momjanskom. Muškat momjanski autohtona je sorta koja je jedna od varijacija muškata bijelog...

Bila nam je čast našim vinima uveličati večeru u legendarnom St Peter Stiftskulinariumu u Salzburgu...

U prodaji je Malvazija 2018 u magnum boci zapremine 1.5l, idelna za poklon ili veća druženja...

Svoj tekst o hrvatskim vinima objavljen u Financial Timesu, Andrew Jefford počinje ovako: " Gianfranco Kozlović gave me a lift in his Mercedes back from his hilltop Santa Lucia vineyards in Istria’s Buje region to the winery...

Splitska klapa Šufit, dobitnik Porina za najbolju klapsku izvedbu 2011., zapjevala je u našoj vinariji...

12. 09. 2019.

Berba 2019

Počelo je počelo!!! A i old-timer kamioncin s hladnom komorom smo stavili u pogon...

Lijepa reportaža o hrvatskom vinskom turizmu u The World of Fine Wine / Travel supplement, potpisuje urednik David Williams...

Muškat momjanski suhi, divno vino koje proizvodimo u vrlo maloj seriji, prijati će vam ako volite "crispy feeling", odnosno vinoljupcima koje oduševljava primarna aromatika muškatnog grožđa i posve suh dožviljan na nepcu...

Ono što drugi kažu o nama jedina je prava reklama. Stoga nam vaši komentari i priče novinara koji su nas posjetili znače tako puno...

Dragi gosti, ako ste o blagdanskim danima 05.08 i 15.08 planirali posjetiti našu vinariju, želimo vas obavijestiti da je naše radno vrijeme od 12 do 19h...

JRE Malvazija koju smo 2015 kreirali sa chefovima udruge JRE Hrvatska, a tom smo prilikom posadili i vinograd na Santa Luciji, uskoro će pokazati lice iz berbe 2016...

Zadovoljstvo nam je što se u četvrtak 11.07 u našoj vinariji održao prvi koncert u vinogradu, projekt u kojem su Vinistra i Istarska županija pokrovitelji, a s ciljem skupljanja sredstava za kupnju EKG uređaja i posebnog krevetića za njegu malih pacijenata Opće bolnice Pula, Odjel pedijatrije Akcija je uspjela...

01. 07. 2019.

Ljetna pozornica

Pojačajte ton. Povećajte sliku. Orkestar ptica. Ansambl leptira...

Zadovoljstvo nam je da gostima koji rezerviraju vođenu degustaciju, možemo ponuditi 5 ili 7 vina s posebno kreiranim malim tanjurima priznatog chefa Zdravka Tomšića...

Znate onu "...kad si kupim mali motorin..." ? E pa ako gdjegdje vidite naš "mali kamiončić" ne trebate naočale...

U novom broju Decantera, rubrika Experts Choice, među 18 vina iz Hrvatske i Slovenije koje preporučuje Caroline Gilby MW...

06. 06. 2019.

Istra u Foši (JRE)

U petak 31.05 u ribljem restoranu Foša u Zadru održala se večer radnoga naziva Istra u Foši...

U sklopu programa degustacijja koje nudimo uz obaveznu rezervaciju, možete probati etikete koje se ne nude nigdje osim u vinariji...

20. 05. 2019.

Wine & Walk 2019

Ovogodišnji Wine&Walk koji se održao 18.05 s polaskom iz Buja...

Dvadesetšesto izdanje Vinistre koje se održalo od 10. do 12. svibnja i opet je proteklo u znaku velike posjećenosti. MI smo tradicionalno na KozloMatu zajedno s vinarijom Matošević guštali s vama, a vi nadamo se s nama...

U prekrasnom ambijentu jedinstvenog imanja na Jadranu, Martinis Marchi baštinskog hotela, marine i restorana smještenog u mjestu Maslinica na zapadnoj obali otoka Šolte, već šestu godinu zaredom održava se „Wine & Friends” – kulinarsko-vinsko događanje...

Zadovoljstvo nam je i čast da je uz bok kompanijama kao što su Parmigiano Regianno, Mepra, Illy...

Zadovoljstvo nam je što smo na poziv Istarske županije u Munchenu 16.04 mogli predstaviti našu vinariju...

U četvrtak 11.04 u Le Bistrou hotela Esplanade organizirali smo premijeru Malvazije 2018...

U srijedu i četvrtak 3-4.04 održali smo našu osmu radionicu za distributere...

Bilo je zadovoljstvo biti dio prvog izdanja Grand Tastinga koji se održao u hotelu Metropolitan u Beogradu...

Naš sauvignon blanc šaljivoga imena Svinjon, dolazi s pozicije u vinogradu Valle, a dostupan je za degustaciju samo u vinariji...

Hotel Metropol Palace u Beogradu mjesto je događanja ekskluzivnog vinskog festivala...

U četvrtak 28.02. od 14 do 19h na degustaciji terroirskih vina iz dvanaest zemalja naći će se i naša arhivska Santa Lucia iz 2009...

Chefs on the snow, projekt austrijskog JRE-a, koji se održao u hotelu Steiner in Obertauern...

Vinarija je zatvorena od 11. do 28.02...

U restoranu Foša, u utorak 29.01 održao se ručak za novinare i partnere u povodu primanja novih članova...

27. 01. 2019.

Novo na tržištu

Iz berbe 2018 u prodaji su Valle, Muškat poluslatki momjanski...

31. 12. 2018.

Sretna nova godina

Sretna nova godina

20. 12. 2018.

Teambuilding 2018

Svake godine u 12. mjesecu unajmimo mali autobus - ipak nas je više od 20 - pa krenemo...

Ovo je period godine kada poslovni partneri dolaze u posjet, na degustaciju, dovode svoje timove, pa zajednički razvijamo oblike suradnje za nadolazeću sezonu...

Prosječno trajanje zimskog odmora loze traje oko 120 do 150 dana...

Snimljeno ovoga ljeta...

I ove godine, sada već tradicionalno, u Beogradu se održavaju Dani Istre. Počeli su 14.11, i tako će biti sve do 06.12. Jednako tako sada već tradicionalno, i mi tim povodom idemo u posjet našim partnerima i kupcima...

Na našem imanju koje okružuje vinariju, te na području single vineyard Santa Lucia, imamo više stabala maslina. Sorte pendolino, istarska bjelica i leccino daju blend koji proizvodimo metodom hladnog prešanja, a plodove beremo isključivo ručno...

Teran iz berbe 2017 vam paše čini nam se - tako kažu brojke!

Ovogodišnja je berba bila odista duga. Dobra godina, dobro grožđe, dobro vrijeme koje je omogućilo da beremo bez žurbe...

Ove smo godine brali dugoooooooo. A onda sve vrijedne ruke skupili u vinogradu Santa Lucia pa proslavili...

Dragi naši gosti, najavljujemo da od 01.11. naša sala za degustaciju prelazi na zimsko radno vrijeme...

U utorak i srijedu, 2 - 3.10 u Liegeu kod Brisela skupili su se predstavnici 16 JRE zemalja kako bi sumirali 2018...

02. 10. 2018.

Iz ljetne arhive

Vaše zadovoljstvo i radost koju dijelite na našoj terasi i u vinariji, puno nam znači. Ima vas koji guštate s čašom u društvu. Ima vas koji ste na romantičnom odmoru u dvoje, a ima vas i koji nam pjevate...

27. 09. 2018.

Foto berba 2018

Jer slike govore glasnije od riječi...

Welt te njegov supplement Welt am Sonntag jedna je od najcjenjenijih novina na njemačkom govornom području...

10. 09. 2018.

Istrian Wine Run

I ove smo godine bili dijelom vrijedne inicijative Istrian Wine Run...

03. 09. 2018.

Počela berba 2018

Brati smo počeli 22.08. Krenuli smo s nasadima na Santa Luciji, uključujući JRE vinograd...

U petak 24.08. krenula je prva berba JRE vinograda koji su lozama malvazija zasadili članovi udruge prije dvijje godine...

Došlo je vrijeme da i nasad malvazije na Santa Luciji koji su zasadili JRE chefovi, dođe na rod. Berba je planirana za 24 - 25.08. Poziv na berbu poslan je svim JRE chefovima i partnerima...

Uz ove visoke temperature preporučujemo 3 vina iz aktualne berbe 2017 - Valle, blend malvazije i sauvignon blanca iz vinograda podno vinarije, suhi roze merlota i terana...

Deveti put za redom, enološka i kulturna manifestacija „U carstvu muškata“ održavala se na lokaciji u blizini starovjekovnog momjanskog kaštela, nasuprot našoj vinariji, a momjanski mušketiri bili su vinari Kozlović, Markežić, Sinković, Prelac i Brajko...

U našoj vinariji puno pažnje polažemo na uslužnost. Stoga smo osmislili niz programa kojima je cilj pokazati vam našu proizvodnju, ispričati priču o vinu, predstaviti vam našu obitelj koja od vina živi već 4 generacije...

Bilo nam je zadovoljstvo sudjelovati s našim vinom na festvalu Felix 2018 gdje su se skupili vrhunski kuhari Rudolf Štefan, Ana Roš, Thorsten Probost, Andreas Dollerer, Philip i Helmut Rachinger...

28. 06. 2018.

Uskoro - Teran 2017

Početkom idućega mjeseca očekujte Teran berba 2017. Nakon 10- ak dana maceracijje i oko 8 mjeseci u velikoj drvenoj bačvi, spreman je za izlazak na tržište...

Svake godine našim se pilcima, prijateljima, partnerima i distributerima želimo zahvaliti što biraju i piju naša vina. Ove smo godine druženje organizirali u Dalmaciji, krenuvši iz Splita put Šolte gdje smo u prekrasnom okruženju dvorca-restorana-marine Martinis Marchi proveli večer u druženju i zabavi...

Tri natjecanja, 3 medalje: NYIOOC - New York, JJOOP - Tokio, EVO IOOC - Italija za naše extra djevičansko maslinovo ulje! Radi se o blendu pendolina, bjelice i leccina. Ulje se proizvodi hladnim prešanjem nakon berbe koja se odvija ručno...

Michelin je objavio drugo specijalno izdanje vodiča za Istru. Radi se o dva vodiča u jednom, crveni gastronomski i zeleni turistički, s tekstom na engleskom i njemačkom jeziku. Uz 14 restorana, vodič ove godine donosi i preporuke 16 vinara i maslinara koji upotpunjuju gourmet priču Istre...

International Wine Challenge 2018 donio je 2 medalje u našu vinariju. Malvazija Selekcija 2016 te JRE Malvazija dobile su brončane medalje na natjecanju koje je poznato po svojoj rigoroznosti.

U svibnju očekujemo izlazak dviju novih etiketa – Violetta, rose od 80% merlota i 20% terana izlazi polovicom mjeseca. Radi se o posve suhom roseu koji može pratiti i cijeli obrok. U istom terminu očekujemo i Muškat suhi, vino koje nema masovnu sljedbu ali ima svoje ljubitelje...

Boja je svjetla, losos ružičasta. Već na nosu vino poziva na gutljaj. Umjereno intenzivno, cvjetno i voćno, nosi živahne arome bobičastog voća, ljubičica, crvenih jabuka, grejpa. Na nepcu posve suho, umjerenog tijela s pikantnom svježinom i dobrim karakterom...

Japan Olive Oil Prize (JooP) je internacionalno natjecanje na kojem je Kozlović ekstra djevičansko maslinovo ulje dobilo zlanto odličje u kategoriji blendova berba 2017...

Traunsee je prelijepo mjesto. Pitoreskno, na samom obali jezera. Austrijska preciznost i profesionalnost u svakom detalju. Bila nam je čast što je uz jelo chefa Rudolfa Štefana, 2018 Michelin star servirana naša JRE Malvazija 2015...

17. 04. 2018.

Sweet Wine and Walk

Momjan, dom slasnog Muškata momjanskog, udomio je 14.04 i prvi Sweet Wine & Walk. Duž 7 kilometara duge trase, sudionici su osvježenje i ohrabrenje našli u 4 vinarije...

U austrijskom fine dining restoranu Bootshaus, Seehotel das Traunsee, 15.04. održat će se Alpe Adria večera na kojoj kuhaju Ana Roš, Andreas Dollerer, Rudolf Štefan te Lukas Nagl...

Dragi gosti, dragi prijatelji, od 03.04 prelazimo na ljetno radno vrijeme, pa vas očekujemo svaki dan od ponedjeljka da subota od 10 do 19 sati. Nedjeljom i praznikom vinarija je zatvorena...

Malvazija iz berbe 2017 pokazuje umjereno duboku zlatnu boju. Na nosu se mogu zapaziti note limuna i jabuke te marelice, breskve i ananasa, uz začinski ton, te tragove kadulje...

Naša verzija super Istriana proizvedena od merlota, cabernet suvignona i terana. Iako teran čini svega 20% u ovom blendu, njegov je karakter vrlo primjetan. U ustima je vino suho, punoga tijela, ljupke i zrele svježine...

U organizaciji Turističke zajednice Istarske županije, u subotu 03.03. u fine dining restoranu Rio Grande, chef Deniz Zembo pripremio je večeru u kojoj su slijedovi sljubljeni s vinima Clai i Kozlović, a pratila su ih Chiavalon ulja...

Na radionici u sklopu Vinart Grand Tastinga, u petak 23.02, održana je radionica na kojoj se kroz kušanje bijele i crne Santa Lucie, te šetnjom kroz godišta obiju etiketa, otvorila tema toposa Santa Lucije...

Istraživanje Raunicherovih baruna trajalo je 3 godine, a rezultati su iznenađujući. Predavanjem u petak 23.02. u 19 h u TZ Momjana započet će s istraživanjem podrijetla obitelji, njenim povijesnim kontekstom te razmatranjem povijesti dvoraca koji su bili u njihovom vlasništvu...

13. 02. 2018.

Eat Berlin 2018

Eat Berlin pripada onim gastronomskim zbivanjima koja pravi ljubitelj dobrog jela i pila, te profesionalac na propuštaj, a Travelers World, luksuzni magazin za lifestyle događanja uvrstio ga je među 10 must visit festivala...

I ove smo godine sudjelovali na tradicionalnom portfolio tastingu našega britanskog uvoznika i distributera, Hallgerten Druitta. Događanje se održalo uThe Royal Horticultural Hall u Londonu...

Zadovoljstvo nam je što je Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl Zajca iz Rijeke odabralo vinariju Kozlović za partnera VIP salona Gala Gale za ovu sezonu. Vina će biti poslužena gostima salona u pauzama premijera i koncerata...

U periodu od 01.02 do 01.03. naša sala za degustaciju će biti zatvorena zbog edukacija i treninga našega osoblja. Programi su odabrani s ciljem ojačavanja znanja i vještina potrebnih za prihvat gostiju i vođenje degustacija.

Od 80% malvazije i 20% sauvignon blanca, oboje uzgojenih u dolini Valle pred vinarijom, nastaje blend koji zbog svježine preporučujemo kao apertivno vino ili pak uz cijeli obrok ako je riječ o jednostavnijoj hrani na bazi tjestenine, bijele ribe te povrća.

Javljamo da će od 01.02 do 28.02. naša sala za degustaciju biti zatvorena radi edukacije i treninga osoblja. Od četvrtka 01.03. radimo ponovno, a naše radno vrijeme u ožujku odvijat će se po zimskom kalendaru, od ponedjeljka do subote, od 10 do 16h.

Sretan Božić i Nova godina!

Za nas neizostavna adresa za promociju na srpskom tržištu je Beogradski Salon Vina. Događanje koje se održava 14 godina u nizu, obraća se ljubiteljima vina i gastronomije koji žele znati više, pratiiti trendove, biti u toku s informacijama.

Deni Srdoč, mladi chef Drage di Lovrana, 25.11. pripremit će s našim arhivskim vinima jednu vrlo posebnu večeru u kojoj namjerava rekreirati život vina od bobice i grozda do desertnog vina.

U četvrtak 23.11. u beogradskom fine dining restoranu Salon 1905 smještenom u legendarnoj zgradi Geozavoda, uređenom u duhu Art Noveau i baroka, predstavit ćemo naša vina uz menu chefa Dražena Papića.

Svake godine cantina Jermann organizira Lunchshow, gastro-vinsko događanje koje je dio poznatog projekta Via dei Sapori. Na ovogodišnjem ručku kod Jermana zakazanom na dan Svetog Martina, 11.11. okupiti će se chefovi iz 21 vrhunskog restorana pokrajine Friuli, a pridružit će im se i 4 chefa iz Hrvatske, Slovenije i Austrije...

U sklopu projekta promocije hrvatskih vina u Švicarskoj u organizaciji HGK koja se sastoji od vođenog kušanja za profesionalce, vinske večere i walk-around degustacije, održat će se u Zurichu, hotel Zunfthaus Zur Waag te u Genevi, hotel Four Seasons...

Suci jednog od najpoznatijih svjetskih natjecanja International Wine Challenge (IWC) dali su Teranu 2016 zlatno odličje. Dobiti ovakvo odličje u konkurenciji od 14 000 uzoraka iz cijeloga svijeta, znači osvojiti napca sudaca toliko da vino ocijene u rasponu od 95 do 100 bodova...

U organizaciji JRE restorana Boškinac, u petak 27.10. kuharsku palicu preuzet će Marina Gaši (restoran Marina - JRE, Novigrad), a naša će vina pratiti njezine kreacije...

Od 21. do 24. rujna, na jednom od najstarijih trgova u Beču, poznatom Am Hofu, na kojem se tradicionalno održavaju bečki sajmovi hrane i pića, predstavljena je ponuda hrvatskih vina u organizaciji HGK...

U subotu i nedjelju 9-10.09 na festivalu hrane i vina u organizaciji austrijskog Gault Millaua, posjetiteljima ćemo predstaviti naše etikete Malvazija 2016, Santa Lucia 2015, Santa Lucia Noir 2013, Teran 2016, Muškat polustki te extra djevičansko maslinovo ulje.

Kozlović fresh
Kozlović premium
Kozlović authentic
Kozlović Single Vineyard
Kozlović vijesti iz podruma