Dobrodošli! Radno vrijeme svakog dana osim nedelje i blagdana od 10 do 16h. Subotom od 10 do 18h. Molim najavite Vaš dolazak i rezervirajte obilazak podruma i degustaciju.
Adresa: Vale 78, Momjan, 52460 Buje, Hrvatska / Tel: +385 52 77 91 77 / Gps: +45° 26' 35.94", +13° 42' 36.13"

Vinarija Kozlović
 
VIJESTI I DOGAĐAJI
 

Od 01.11 krećemo na zimski režim pa će vinarija biti otvorena za posjet i degustaciju svakoga dana od ponedjeljka do subote od 10 do 16h...

Zadovoljstvo nam je što smo i ove godine mogli predstaviti naša vina na Sarajevo Wine Weekendu, dapače njegovom jubilarnom 15. izdanju...

Berba se nastavlja - red je na muškatu momjanskom. Muškat momjanski autohtona je sorta koja je jedna od varijacija muškata bijelog...

Bila nam je čast našim vinima uveličati večeru u legendarnom St Peter Stiftskulinariumu u Salzburgu...

U prodaji je Malvazija 2018 u magnum boci zapremine 1.5l, idelna za poklon ili veća druženja...

Svoj tekst o hrvatskim vinima objavljen u Financial Timesu, Andrew Jefford počinje ovako: " Gianfranco Kozlović gave me a lift in his Mercedes back from his hilltop Santa Lucia vineyards in Istria’s Buje region to the winery...

Splitska klapa Šufit, dobitnik Porina za najbolju klapsku izvedbu 2011., zapjevala je u našoj vinariji...

12. 09. 2019.

Berba 2019

Počelo je počelo!!! A i old-timer kamioncin s hladnom komorom smo stavili u pogon...

Lijepa reportaža o hrvatskom vinskom turizmu u The World of Fine Wine / Travel supplement, potpisuje urednik David Williams...

Muškat momjanski suhi, divno vino koje proizvodimo u vrlo maloj seriji, prijati će vam ako volite "crispy feeling", odnosno vinoljupcima koje oduševljava primarna aromatika muškatnog grožđa i posve suh dožviljan na nepcu...

Ono što drugi kažu o nama jedina je prava reklama. Stoga nam vaši komentari i priče novinara koji su nas posjetili znače tako puno...

Dragi gosti, ako ste o blagdanskim danima 05.08 i 15.08 planirali posjetiti našu vinariju, želimo vas obavijestiti da je naše radno vrijeme od 12 do 19h...

JRE Malvazija koju smo 2015 kreirali sa chefovima udruge JRE Hrvatska, a tom smo prilikom posadili i vinograd na Santa Luciji, uskoro će pokazati lice iz berbe 2016...

Zadovoljstvo nam je što se u četvrtak 11.07 u našoj vinariji održao prvi koncert u vinogradu, projekt u kojem su Vinistra i Istarska županija pokrovitelji, a s ciljem skupljanja sredstava za kupnju EKG uređaja i posebnog krevetića za njegu malih pacijenata Opće bolnice Pula, Odjel pedijatrije Akcija je uspjela...

01. 07. 2019.

Ljetna pozornica

Pojačajte ton. Povećajte sliku. Orkestar ptica. Ansambl leptira...

Zadovoljstvo nam je da gostima koji rezerviraju vođenu degustaciju, možemo ponuditi 5 ili 7 vina s posebno kreiranim malim tanjurima priznatog chefa Zdravka Tomšića...

Znate onu "...kad si kupim mali motorin..." ? E pa ako gdjegdje vidite naš "mali kamiončić" ne trebate naočale...

U novom broju Decantera, rubrika Experts Choice, među 18 vina iz Hrvatske i Slovenije koje preporučuje Caroline Gilby MW...

06. 06. 2019.

Istra u Foši (JRE)

U petak 31.05 u ribljem restoranu Foša u Zadru održala se večer radnoga naziva Istra u Foši...

U sklopu programa degustacijja koje nudimo uz obaveznu rezervaciju, možete probati etikete koje se ne nude nigdje osim u vinariji...

20. 05. 2019.

Wine & Walk 2019

Ovogodišnji Wine&Walk koji se održao 18.05 s polaskom iz Buja...

Dvadesetšesto izdanje Vinistre koje se održalo od 10. do 12. svibnja i opet je proteklo u znaku velike posjećenosti. MI smo tradicionalno na KozloMatu zajedno s vinarijom Matošević guštali s vama, a vi nadamo se s nama...

U prekrasnom ambijentu jedinstvenog imanja na Jadranu, Martinis Marchi baštinskog hotela, marine i restorana smještenog u mjestu Maslinica na zapadnoj obali otoka Šolte, već šestu godinu zaredom održava se „Wine & Friends” – kulinarsko-vinsko događanje...

Zadovoljstvo nam je i čast da je uz bok kompanijama kao što su Parmigiano Regianno, Mepra, Illy...

Zadovoljstvo nam je što smo na poziv Istarske županije u Munchenu 16.04 mogli predstaviti našu vinariju...

U četvrtak 11.04 u Le Bistrou hotela Esplanade organizirali smo premijeru Malvazije 2018...

U srijedu i četvrtak 3-4.04 održali smo našu osmu radionicu za distributere...

Bilo je zadovoljstvo biti dio prvog izdanja Grand Tastinga koji se održao u hotelu Metropolitan u Beogradu...

Naš sauvignon blanc šaljivoga imena Svinjon, dolazi s pozicije u vinogradu Valle, a dostupan je za degustaciju samo u vinariji...

Hotel Metropol Palace u Beogradu mjesto je događanja ekskluzivnog vinskog festivala...

U četvrtak 28.02. od 14 do 19h na degustaciji terroirskih vina iz dvanaest zemalja naći će se i naša arhivska Santa Lucia iz 2009...

Chefs on the snow, projekt austrijskog JRE-a, koji se održao u hotelu Steiner in Obertauern...

Vinarija je zatvorena od 11. do 28.02...

U restoranu Foša, u utorak 29.01 održao se ručak za novinare i partnere u povodu primanja novih članova...

27. 01. 2019.

Novo na tržištu

Iz berbe 2018 u prodaji su Valle, Muškat poluslatki momjanski...

31. 12. 2018.

Sretna nova godina

Sretna nova godina

20. 12. 2018.

Teambuilding 2018

Svake godine u 12. mjesecu unajmimo mali autobus - ipak nas je više od 20 - pa krenemo...

Ovo je period godine kada poslovni partneri dolaze u posjet, na degustaciju, dovode svoje timove, pa zajednički razvijamo oblike suradnje za nadolazeću sezonu...

Prosječno trajanje zimskog odmora loze traje oko 120 do 150 dana...

Snimljeno ovoga ljeta...

I ove godine, sada već tradicionalno, u Beogradu se održavaju Dani Istre. Počeli su 14.11, i tako će biti sve do 06.12. Jednako tako sada već tradicionalno, i mi tim povodom idemo u posjet našim partnerima i kupcima...

Na našem imanju koje okružuje vinariju, te na području single vineyard Santa Lucia, imamo više stabala maslina. Sorte pendolino, istarska bjelica i leccino daju blend koji proizvodimo metodom hladnog prešanja, a plodove beremo isključivo ručno...

Teran iz berbe 2017 vam paše čini nam se - tako kažu brojke!

Ovogodišnja je berba bila odista duga. Dobra godina, dobro grožđe, dobro vrijeme koje je omogućilo da beremo bez žurbe...

Ove smo godine brali dugoooooooo. A onda sve vrijedne ruke skupili u vinogradu Santa Lucia pa proslavili...

Dragi naši gosti, najavljujemo da od 01.11. naša sala za degustaciju prelazi na zimsko radno vrijeme...

U utorak i srijedu, 2 - 3.10 u Liegeu kod Brisela skupili su se predstavnici 16 JRE zemalja kako bi sumirali 2018...

02. 10. 2018.

Iz ljetne arhive

Vaše zadovoljstvo i radost koju dijelite na našoj terasi i u vinariji, puno nam znači. Ima vas koji guštate s čašom u društvu. Ima vas koji ste na romantičnom odmoru u dvoje, a ima vas i koji nam pjevate...

27. 09. 2018.

Foto berba 2018

Jer slike govore glasnije od riječi...

Welt te njegov supplement Welt am Sonntag jedna je od najcjenjenijih novina na njemačkom govornom području...

10. 09. 2018.

Istrian Wine Run

I ove smo godine bili dijelom vrijedne inicijative Istrian Wine Run...

03. 09. 2018.

Počela berba 2018

Brati smo počeli 22.08. Krenuli smo s nasadima na Santa Luciji, uključujući JRE vinograd...

U petak 24.08. krenula je prva berba JRE vinograda koji su lozama malvazija zasadili članovi udruge prije dvijje godine...

Došlo je vrijeme da i nasad malvazije na Santa Luciji koji su zasadili JRE chefovi, dođe na rod. Berba je planirana za 24 - 25.08. Poziv na berbu poslan je svim JRE chefovima i partnerima...

Uz ove visoke temperature preporučujemo 3 vina iz aktualne berbe 2017 - Valle, blend malvazije i sauvignon blanca iz vinograda podno vinarije, suhi roze merlota i terana...

Deveti put za redom, enološka i kulturna manifestacija „U carstvu muškata“ održavala se na lokaciji u blizini starovjekovnog momjanskog kaštela, nasuprot našoj vinariji, a momjanski mušketiri bili su vinari Kozlović, Markežić, Sinković, Prelac i Brajko...

U našoj vinariji puno pažnje polažemo na uslužnost. Stoga smo osmislili niz programa kojima je cilj pokazati vam našu proizvodnju, ispričati priču o vinu, predstaviti vam našu obitelj koja od vina živi već 4 generacije...

Bilo nam je zadovoljstvo sudjelovati s našim vinom na festvalu Felix 2018 gdje su se skupili vrhunski kuhari Rudolf Štefan, Ana Roš, Thorsten Probost, Andreas Dollerer, Philip i Helmut Rachinger...

28. 06. 2018.

Uskoro - Teran 2017

Početkom idućega mjeseca očekujte Teran berba 2017. Nakon 10- ak dana maceracijje i oko 8 mjeseci u velikoj drvenoj bačvi, spreman je za izlazak na tržište...

Svake godine našim se pilcima, prijateljima, partnerima i distributerima želimo zahvaliti što biraju i piju naša vina. Ove smo godine druženje organizirali u Dalmaciji, krenuvši iz Splita put Šolte gdje smo u prekrasnom okruženju dvorca-restorana-marine Martinis Marchi proveli večer u druženju i zabavi...

Tri natjecanja, 3 medalje: NYIOOC - New York, JJOOP - Tokio, EVO IOOC - Italija za naše extra djevičansko maslinovo ulje! Radi se o blendu pendolina, bjelice i leccina. Ulje se proizvodi hladnim prešanjem nakon berbe koja se odvija ručno...

Michelin je objavio drugo specijalno izdanje vodiča za Istru. Radi se o dva vodiča u jednom, crveni gastronomski i zeleni turistički, s tekstom na engleskom i njemačkom jeziku. Uz 14 restorana, vodič ove godine donosi i preporuke 16 vinara i maslinara koji upotpunjuju gourmet priču Istre...

International Wine Challenge 2018 donio je 2 medalje u našu vinariju. Malvazija Selekcija 2016 te JRE Malvazija dobile su brončane medalje na natjecanju koje je poznato po svojoj rigoroznosti.

U svibnju očekujemo izlazak dviju novih etiketa – Violetta, rose od 80% merlota i 20% terana izlazi polovicom mjeseca. Radi se o posve suhom roseu koji može pratiti i cijeli obrok. U istom terminu očekujemo i Muškat suhi, vino koje nema masovnu sljedbu ali ima svoje ljubitelje...

Boja je svjetla, losos ružičasta. Već na nosu vino poziva na gutljaj. Umjereno intenzivno, cvjetno i voćno, nosi živahne arome bobičastog voća, ljubičica, crvenih jabuka, grejpa. Na nepcu posve suho, umjerenog tijela s pikantnom svježinom i dobrim karakterom...

Japan Olive Oil Prize (JooP) je internacionalno natjecanje na kojem je Kozlović ekstra djevičansko maslinovo ulje dobilo zlanto odličje u kategoriji blendova berba 2017...

Traunsee je prelijepo mjesto. Pitoreskno, na samom obali jezera. Austrijska preciznost i profesionalnost u svakom detalju. Bila nam je čast što je uz jelo chefa Rudolfa Štefana, 2018 Michelin star servirana naša JRE Malvazija 2015...

17. 04. 2018.

Sweet Wine and Walk

Momjan, dom slasnog Muškata momjanskog, udomio je 14.04 i prvi Sweet Wine & Walk. Duž 7 kilometara duge trase, sudionici su osvježenje i ohrabrenje našli u 4 vinarije...

U austrijskom fine dining restoranu Bootshaus, Seehotel das Traunsee, 15.04. održat će se Alpe Adria večera na kojoj kuhaju Ana Roš, Andreas Dollerer, Rudolf Štefan te Lukas Nagl...

Dragi gosti, dragi prijatelji, od 03.04 prelazimo na ljetno radno vrijeme, pa vas očekujemo svaki dan od ponedjeljka da subota od 10 do 19 sati. Nedjeljom i praznikom vinarija je zatvorena...

Malvazija iz berbe 2017 pokazuje umjereno duboku zlatnu boju. Na nosu se mogu zapaziti note limuna i jabuke te marelice, breskve i ananasa, uz začinski ton, te tragove kadulje...

Naša verzija super Istriana proizvedena od merlota, cabernet suvignona i terana. Iako teran čini svega 20% u ovom blendu, njegov je karakter vrlo primjetan. U ustima je vino suho, punoga tijela, ljupke i zrele svježine...

U organizaciji Turističke zajednice Istarske županije, u subotu 03.03. u fine dining restoranu Rio Grande, chef Deniz Zembo pripremio je večeru u kojoj su slijedovi sljubljeni s vinima Clai i Kozlović, a pratila su ih Chiavalon ulja...

Na radionici u sklopu Vinart Grand Tastinga, u petak 23.02, održana je radionica na kojoj se kroz kušanje bijele i crne Santa Lucie, te šetnjom kroz godišta obiju etiketa, otvorila tema toposa Santa Lucije...

Istraživanje Raunicherovih baruna trajalo je 3 godine, a rezultati su iznenađujući. Predavanjem u petak 23.02. u 19 h u TZ Momjana započet će s istraživanjem podrijetla obitelji, njenim povijesnim kontekstom te razmatranjem povijesti dvoraca koji su bili u njihovom vlasništvu...

13. 02. 2018.

Eat Berlin 2018

Eat Berlin pripada onim gastronomskim zbivanjima koja pravi ljubitelj dobrog jela i pila, te profesionalac na propuštaj, a Travelers World, luksuzni magazin za lifestyle događanja uvrstio ga je među 10 must visit festivala...

I ove smo godine sudjelovali na tradicionalnom portfolio tastingu našega britanskog uvoznika i distributera, Hallgerten Druitta. Događanje se održalo uThe Royal Horticultural Hall u Londonu...

Zadovoljstvo nam je što je Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl Zajca iz Rijeke odabralo vinariju Kozlović za partnera VIP salona Gala Gale za ovu sezonu. Vina će biti poslužena gostima salona u pauzama premijera i koncerata...

U periodu od 01.02 do 01.03. naša sala za degustaciju će biti zatvorena zbog edukacija i treninga našega osoblja. Programi su odabrani s ciljem ojačavanja znanja i vještina potrebnih za prihvat gostiju i vođenje degustacija.

Od 80% malvazije i 20% sauvignon blanca, oboje uzgojenih u dolini Valle pred vinarijom, nastaje blend koji zbog svježine preporučujemo kao apertivno vino ili pak uz cijeli obrok ako je riječ o jednostavnijoj hrani na bazi tjestenine, bijele ribe te povrća.

Javljamo da će od 01.02 do 28.02. naša sala za degustaciju biti zatvorena radi edukacije i treninga osoblja. Od četvrtka 01.03. radimo ponovno, a naše radno vrijeme u ožujku odvijat će se po zimskom kalendaru, od ponedjeljka do subote, od 10 do 16h.

Sretan Božić i Nova godina!

Za nas neizostavna adresa za promociju na srpskom tržištu je Beogradski Salon Vina. Događanje koje se održava 14 godina u nizu, obraća se ljubiteljima vina i gastronomije koji žele znati više, pratiiti trendove, biti u toku s informacijama.

Deni Srdoč, mladi chef Drage di Lovrana, 25.11. pripremit će s našim arhivskim vinima jednu vrlo posebnu večeru u kojoj namjerava rekreirati život vina od bobice i grozda do desertnog vina.

U četvrtak 23.11. u beogradskom fine dining restoranu Salon 1905 smještenom u legendarnoj zgradi Geozavoda, uređenom u duhu Art Noveau i baroka, predstavit ćemo naša vina uz menu chefa Dražena Papića.

Svake godine cantina Jermann organizira Lunchshow, gastro-vinsko događanje koje je dio poznatog projekta Via dei Sapori. Na ovogodišnjem ručku kod Jermana zakazanom na dan Svetog Martina, 11.11. okupiti će se chefovi iz 21 vrhunskog restorana pokrajine Friuli, a pridružit će im se i 4 chefa iz Hrvatske, Slovenije i Austrije...

U sklopu projekta promocije hrvatskih vina u Švicarskoj u organizaciji HGK koja se sastoji od vođenog kušanja za profesionalce, vinske večere i walk-around degustacije, održat će se u Zurichu, hotel Zunfthaus Zur Waag te u Genevi, hotel Four Seasons...

Suci jednog od najpoznatijih svjetskih natjecanja International Wine Challenge (IWC) dali su Teranu 2016 zlatno odličje. Dobiti ovakvo odličje u konkurenciji od 14 000 uzoraka iz cijeloga svijeta, znači osvojiti napca sudaca toliko da vino ocijene u rasponu od 95 do 100 bodova...

U organizaciji JRE restorana Boškinac, u petak 27.10. kuharsku palicu preuzet će Marina Gaši (restoran Marina - JRE, Novigrad), a naša će vina pratiti njezine kreacije...

Od 21. do 24. rujna, na jednom od najstarijih trgova u Beču, poznatom Am Hofu, na kojem se tradicionalno održavaju bečki sajmovi hrane i pića, predstavljena je ponuda hrvatskih vina u organizaciji HGK...

U subotu i nedjelju 9-10.09 na festivalu hrane i vina u organizaciji austrijskog Gault Millaua, posjetiteljima ćemo predstaviti naše etikete Malvazija 2016, Santa Lucia 2015, Santa Lucia Noir 2013, Teran 2016, Muškat polustki te extra djevičansko maslinovo ulje.

Naš partner, BMW & Turistička zajednice Istarske županije, otvorili su vrata nagradne igre koja traje do 30.09. Sudjelujte i osvojite 4 noćenja u jednom od elegantnih hotela-partnera u projektu, a nama će biti drago ako tijekom svog boravka posjetite i našu vinariju.

14. 08. 2017.

Istrian Wine Run

Istrian Wine Run - sad već tradicionalni istarski vinski maraton u kojem sudjeluje i naša vinarija, održat će se 01-02.09. Trčite, maskirajte se i zabavite, te dotrčite do nas.

07. 08. 2017.

Iz bačve u kratko

Teranoljupci - berba 2016 dostupna je na tržištu od nedavno. Skrećemo pozornost da je ovo vino dobilo zlatnu medalju na IWC-u u Londonu.

Radionica u organizaciji HSK održana je u sklopu ATP-a 2017, a polaznici radionice kušali su i uspoređivali austrijska i hrvatska vina podijeljena u šest kategorija: pjenušci, malvazije, bijeli sovignon, TBA, odnosno desertna vina i kupaže, dok se hrvatski teran komparirao s austrijskim zweigeltom...

Početkom srpnja, na tržište je izašla Santa Lucia, berba 2015 koja je na ovogodišnjem IWC-u dobila srebrno odličje, a to nije jedini novitet, jer je vino dobilo novu elegantnu burgundsku bocu te novu etiketu...

17. 07. 2017.

ATP Umag, 17-23.07.

Paralelno s teniskim mečevima, ATP u Umagu nudi i gastronomsko-vinske sadržaje koji su rezervirani za večernji program. Pod nazivom Istra Gourmet Festival, svakog dana od 14. do 23.07. predviđen je niz događanja na kojima sudjeluje i naša vinarija...

U četvrtak 29.06. ljetnom zabavom na terasi Oleander, hotela Esplande, željeli smo zahvaliti svojim kupcima, poslovnim partnerima, prijateljima, distributerima, restoraterima, sommelierima, chefovima, novinarima i ljubiteljima naših vina...

27. 06. 2017.

Slow Food Austrija

Bilo je baš lijepo vidjeti ovu grupu ljubitelja dobre kapljice i dobroga stola iz sjedne nam Austrije u vinariji. Bilo je zadovoljstvo biti dio njihovog programa kojem je cilj obilazak Istre...

Vaše mišljenje, iskustvo koje ste imali prilikom posjeta vinariji kao i vaša zapažanja od velikog su značaja za nas i naš cijeli tim. Do danas ste na našem TripAdvisor profilu ostavili 99 komentara i učitali 77 fotografija...

U utorak 16.06., Pewterers Hall - London, naša vina biti će kušana uz bok s vinarijama Gerard Bertrand, Tenuta dell'Ammiraglia, Poderi Parpinello, Gaia Wines, Kayra, Chateau Ksara...

Bilo nam je iznimnno zadovoljstvo predstaviti naša vina u opatijskom hotelu Miramar, dana 30.05...

Ovoga tjedna, naša je vijest rođendanska – galerijom fotografija obilježili smo rođendan vinarije. Preciznije 25.05. 2017. nova je vinarija otvorila svoja vrata, a s radovima smo krenuli 2007.

22. 05. 2017.

Wine and Walk

Vidimo da vam se svidjelo - 10 689 likeova na našoj stranici kaže sve. Prva postaja nakon sastanka u Bujama je bila Santa Lucija, naš najvredniji vinograd...

"Malvazija po mojem", Teran Moon Premier Cru, zlato za JRE Malvaziju 2015, berbe aktualnih vina ponuđne na degustaciju, etiketa pred puštanjem na kušanju – Santa Lucia Noir 2013...

Muškat suhi iz berbe 2016 izaći će na tržište tijekom svibnja. Sasvim sigurno nećete pogriješiti ako ga ponudite kao aperitiv, na čašu, dobro ohlađeno (10°C), ali ono gdje se njegovo lice u cijelosti otkriva jest gastronomija...

I ove godine, na Vinistri potražite naš stand. Od 12 do 14.05. u dvorani Žatika u Poreču održat će se 24.po redu izložba vina u organizaciji Vinistre. Na našem ćete štandu moći probati aktualne etikete iz berbe 2016...

26. 04. 2017.

Proljetni wine-boom

Na tržštu su Valle, Violetta i Muškat posluslatki iz berbe 2016. Malvazija je izašla prije 10-ak dana. Santa Lucija iz berbe 2015 očekuje se tijekom svibnja. Najavljujemo da se suhi muškat momjanski kojeg smo lani imali nakon poduže pauze...

17. 04. 2017.

Wine and Walk 2017

Ovogodišnje izdanje Wine and Walk-a starta 20.05. Zato, ako ste vinoljupci i ljubitelji prirode, zaokružite ovaj datum i prijavite svoje sudjelovanje na...

Tako je to već 6 godina - svako proljeće družimo se s našim distributerima, a na ovogodišnjem smo druženju predstavili Valle 2016, Malvaziju 2016, Teran 2016, Violetu 2016, Muškat suhi 2016, Mušat poluslatki 2016, Santa Luciju bijelu 2015, Santa Luciju Noir 2013 te Mediteran 2015...

Na svakom koraku vidimo da je proljeće došlo. Radovi u vinogradu su se zahuktali iznad očekivanja – neobično toplo vrijeme potaknulo je vegetaciju...

Veliko nam je zadovoljstvo najaviti izlazak svježe Malvazije iz berbe 2016 u tjednu prije Uskrsa. Grožđe za svježu malvaziju dolazi s položaja Vale, Santa Lucia i Contarini, a ovisno o vinogradu nasadi su od 9 do 54 godine starosti...

U objavi iz Jutarnjeg lista čitamo: "Kozlović Violetta Rose 2016...Radi se o vinu savršenog balansa između voćnosti i svježine, s prekrasnim mirisom na crveno bobičasto I jagodičasto voće. Iznimno atraktivnog finiša sa stanovitom slasti I istovremenom svježinom na retrookusu...

U broju za ožujak, HiFi magazin koji se nalazi u Lufthansa business lounge zoni donosi reportažu o našoj vinariji. HiFi je high-end magazin posvećen inovacijama s tržišta tehnologija i lifestylea...

Prije par tjedana na tržište su izašle Valle 2016, Muškat poluslatki 2016 te Santa Lucia Noir 2012. Najavljujemo još noviteta koji će uskoro na tržište Violetta 2016, Teran 2016, Santa Lucia Malvazija 2015, Malvazija 2016...

Sjećate se gala večere JRE chefova u Muzeju prekinutih veza? Bilo nam je zadovoljstvo biti dio projekta lani. U subotu 11.03.2017. najljepši barokni dvorac sjeverozapadne Hrvatske, Miljana, otvara svoje salone za novo ekskluzivno gala događanje 14 JRE chefova...

Pink gala humanitarna večera održat će se u petak, 10. ožujka s početkom u 20 sati u zagrebačkom Hotelu Esplanade. Ružičasti menu kreirat će chef Ana Grgić, a pratit će ga rosé vina i pjenušci te glazbeno iznenađenje...

Šesto izdanje En Primeura u organizaciji Vinistre, održat će se u ponedjeljak 13.02. u Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade...

Na tržištu su tri nove etikete: Valle iz 2016 ima u ovoj berbi mnogo karaktera – živahan nos s umjerenim intenzitetom otkriva mnogo primarnih aroma bijele breskve I bijelog cvijeća te jedan dodir travnatog i vegetalnog koji u aromatskom izričaju dodaje pregršt svježine...

U organizaciji našeg britanskog distributera, kompanije Hallgarten Druitt&Novum Wines predstavit ćemo svoje etikete na on-trade degustaciji koju Hallgarten tradicionalno organizira iz godine u godinu...

Na poziv restorana Skipass u petak 20.01. na Večeri vinara gostuje naša vinarija. Chef Mojmir Šiftar pripremio je jelovnik od 6 slijedova uz koje smo sljubili naša vina aktualnih berbi I starijih godišta....

Nagrada Bijeli grozd dodijeljuje se od 2012. godine, a zamišljena je kao priznanje vinarijama za zasluge i uspjeh s turističkog apekta. Nagrade se dodijeljuju na regionalnom principu za najbolji podrum Istre i Kvarnera, Bregovite Hrvatske, Dalmacije te Slavonije i Podunavlja...

Dragi prijatelji, partneri, ljubitelji vina, kao mali podsjetnik na zbivanja u 2016. godini , te u znak zahvale, jer bez suradnje s vama naš posao ne bio moguć niti bi imao smisla, dijelimo s vama sjećanja na neke od događaja i druženja. Uz najiskrenije želje za dobrom u nastupajućoj godini, zahvaljujemo vam što ste nas pratili, pili, podržavali.

Ekskluzivna i limitirana edicija JRE malvazije s položaja Santa Lucija koju su zajednički odabrali restorateri članovi udruge i mi, vinari, a proizvedena je u količni od 2160 boca, prezentirana je 29.11. novinarima u Dragi di Lovrana...

Projekt koji počiva na co-brandingu između udruge najboljih restorana, Jeunes Restaurateurs (JRE) Hrvatska koji je dio europske obitelji elitnih restorana, a zamišljen je kao posebna edicija Malvazije sa Santa Lucije koju su zajednički kreirali vinarija Kozlović i chefovi JRE-a...

U Carstvu Muškata - enološka i kulturna manifestacija "U carstvu muškata" ove se godine održava sedmi put na prekrasnoj lokaciji u blizini starovjekovnog momjanskog kaštela...

SOIF D'AILLEURS, vinoteka u središtu Pariza u kojoj se nalaze i naše etikete – Malvazija i Teran, prema Pudlo Paris 2016, jednom od vodećih gourmet vodiča u Francuskoj proglašena je naboljom vinotekom u gradu...

Adam Rawson, britanski chef godine 2015 prema Foodies Chef of the Year, na putovanju po Hrvatskoj posjetio je vinariju Kozlović ....

Zadovoljstvo nam je podijeliti s vama vijest da smo osvojili TripAdvisor® Certificate of Excellence. Ova nagrada je priznanje kvaliteti usluga koje su posjetitelji ...

Na kušanju hrvatskih vina koje je organizirao Falstaff, najprestižniji austrijski mjesečnik za fina vina i gastronomiju, a rezultate potpisuje urednik i vinski kritičar Peter Moser, naša Santa Lucia berba 2013 te Santa Lucia Noir berba 2012 osvojle su 93 boda. ...

Svake godine u proljeće u Bordeauxu se skuplja grupa od 700 kušača. Njihov zadatak je ocijeniti nešto više preko 5000 uzoraka iz 38 zemalja. Challenge International du Vin je među najstarijim internacionalnim vinskim natjecanjima i svakako je najveće internacionalno suđenje vina u Francuskoj...

Dragi prijatelji, želimo vas obavijestiti o novom, ljetnom radnom vremenu...

U središtu Umaga, na trgu Marije i Line 4, nalazi se novo mjesto za ljubitelje istarske gastronomije i vina.

U ponedjeljak 29.02. u prostoru Muzeja prekinutih veza na Gornjem gradu u Zagrebu koji je dobio nagradu Kenneth Hudson za najinovativniji muzej Europe, sprema se jedna posebna večera.

Google kaže da su istraživanja pokazala da osobe koje pregledavaju lokaciju virtualnim obilaskom rezerviraju svoj dolazak u objekt s duplom vjerojatnošću nego ako samo gledaju fotografije. Dodaju da je "među osobama u dobi između 18 i 34 godine vjerojatnost da će rezervirati na temelju virtualnog obilaska čak je 130% veća." Od prosinca i naša vinarija ima virtualni pregled lokacije.... Pogledajte i dođite nam.

Podrum Kozlović dobio nagradu Bijeli grozd - proglašen najboljim podrumom s turističkog aspeka u Hrvatskoj.

Sorbus, naše desertno vino od prosušenih bobica muškata momjanskog, osvojilo prvo mjesto na natjecanju za najbolji muškat u sklopu festivala Slatka Istra u Kopru.

U četvrtak 27.08. u našoj se vinariji održala press konferencija u povodu dobivanja oznake zaštite izvornosti za muškat momjanski.

Trivago, najveći svjetski pretraživač cijena hotela, na svom je prelijepom portalu posvećenom turističkim atrakcijama i destinacijama, THE HUNT, objavio priču" Where To Wine And Dine In Istria".

Evo kako drugi pišu o nama: riječ je o suvremenom i impresivnom zdanju zagrebačke Produkcije 004, dok je za većinu stvari u interijeru odgovorna pulska Fabrika Željka Burića.

U petak 19.06. u vinariji Kozlović održala se edukacija o značaju električne mobilnosti, prednostima upotrebe električnih automobila, njihovim performansama te logističkim uvjetima potrebnim za njihovu veću implementaciju.

Na ovogodišnjem DWWA vinarija Kozlović osvojila je 2 brončane medalje: jedno je odličje dano za crvenu kupažu merlota, cabernet sauvignona i terana - vino Santa Lucia Noir iz berbe 2011, a drugo za Teran iz berbe 2013.

U prestižnom londonskom restoranu China Tang, u srijedu 10.06 održana je degustacija istarskih malvazija među kojima je bila i naša Malvazija 2014. Kušanje je organizirao head sommelier i glavni buyer, Igor Šortić.

Dragi prijatelji i posjetitelji vinarije Kozlović, ovim putem Vas obavještavamo da će naša vinarija na Dan vina 31.05.2015. godine biti zatvorena.

Ako modni dizanjeri imaju kolekcije, zašto ih ne bi imali i vinari? Tako smo i mi u četvrtak 14.05 u restoranu Mano 2 u Zagrebu, uz kulinarsku režiju mladog chefa Hrvoja Kroflina predstavili naša proljetno-ljetna vina...

Domaće jaje sa šparogama, čips od ovčetine i crème anglaise od celera...

06. 05. 2015.

Jaje u šorbulu

Jaje u šorbulu restoran Pelegrini. Recept za 4 osobe...

Klaster Sjeverozapadne Istre pokrenuo je novu eno-gastro manifestaciju po imenu Wine&Walk, a ona će duž 11 kilometara duge rute hodačima ponuditi susret s 8 vinara i 7 ugostitelja i lokalnih proizvođača hrane...

Rižoto od divljih šparoga uz espumu parmigiano reggiano. Recept za 4 osobe...

Janjeći confit s torticom od krumpira i divljim šparogama. Recept za 4 osobe...

Mekano jaje sa divljim šparugama i krokante od palente i parmezana. Recept za 4 osobe...

24.02 u Astor centru u New Yorku održala se godišnja prezentacija hrvatskih vina. Događanje je medijski popratio Wine Enthusiast, a kušanje je bilo namijenjeno distributerima, kupcima, uvoznicima, restoraterima, ugostiteljima, novinarima i vinskim stručnjacima...

Violetta je na tržištu. U ovoj berbi kupaža merlota i terana daje posve suhi rose, izuzetno mirisan i svjež. Čekamo vas na Pink day-u, festivalu ružičastih vina koji će se održati u Zagrebu 07.03. u muzeju Mimara....

16 i 17.02 u hotelu Dorchester u Londonu u organizaciji našeg distributera Hallgarten Druita predstavili smo svoja vina njihovim prodavačima i distributerima, engleskim novinarima, sommelirima i vinskim stručnjacima. Hallgarten Druit organizira takva gostovanja jednom godišnje i to je odlična prilika da prodavači dođu u kontakt s vinarima izravno i dovedu svoje kupce...

U novom broju Wine Enthusiasta koji je upravo u prodaji, nalazi se članak poznatih Wine Guys-a i velikih ljubitelja istarskih vina...

Molimo da obratite pozornost da od 01.11.2014 do 31.03.2015 prelazimo na zimsko radno vrijeme, dakle radimo od 10,00 do 17,00...

22. 10. 2014.

SANTA LUCIA CRNA

Još samo malo i berba 2011 će izaći na tržište. Planiramo novu ambalažu, novi design etikete i posebnu prezentaciju. Od 30.10. vino će službeno biti dostupno i kod svih naših distributera...

Harpers Wineries Guide je web vodič koji obuhvaća više od 7 000 vinarija diljem svijeta, a pretraživati se može ulistavanjem imena vinarije ili zemlje...

22. 08. 2014.

Rezultati ATP-a

U sklopu ATP-a, na vođenim tematskim degustacijama "Skrivene čari istarskih vina" podijeljena su priznanja za najbolja vina po kategorijama...

Prema izboru čitatelja USA Today i portala 10Best.com, Hrvatska se kao vinska destinacija rangirala na peto mjesto, ispred Toskane i Kalifornije...

Autor članka kaže "malvazija nije mogla imati ljepši dom". Mi kažemo "hvala Fabrici i njezinim arhitektima, hvala svima koji nas posjećujete i uživate u našim vinima i našoj vinariji"...

18. 08. 2014.

Professional pages

Naše web stranice namijenjene profesionalcima - distributerima, ugostiteljima, sommelierima, novinarima i svima vama koji radite s vinom i od vina živite, bit će puštene u pogon tokom mjeseca rujna...

Pod sloganom "BMW Coast Drive - Enjoy the sunny side of the streets in Istria" pokrenut je projekt u koji su uključeni svi istarski hoteli kategorije 5 zvjezdica: Hotel Adriatic Kempinski, Savudrija, Meliá Coral, Umag, Monte Mulini, Rovinj, Hotel Lone, Rovinj, uz sudjelovanje vrhunskih gastronomskih punktova: Restoran San Rocco, Brtonigla i Vinarija Kozlović, Momjan...

U utorak navečer, 20.05. na terasi restorana Boban u središtu Zagreba na druženju s novinarima, distributerima i poslovnim partnerima promovirali smo dvije nove etikete - Valle 2013 i Violettu 2013.

IWC je uz DWWA najutjecajnije vinsko natjecanje na svijetu. Ove su godine hrvatska vina osvojila 5 zlatnih medalja, više nego ikada...

Dragi prijatelji i posjetitelji vinarije Kozlović, ovim vas putem želimo obavijestiti da ćemo 25.05.2014. na Dan otvorenih vinskih podruma Istre, nažalost biti zatvoreni.

Dragi prijatelji, želimo vas obavijestiti o novom, ljetnom radnom vremenu...

Turistička ponuda Istre predstavljena je na američkom tržištu...

20. 03. 2014.

News Reisen o Istri

Austrijske novine News Reisen, koje imaju nakladu od 138 tisuća primjeraka, objavile su članak o Istri...

Wine Professional je najznačajniji B2B sajam u Beneluxu za segment visoke gastronomije. Ove je godine imao svoje 12. izdanje a održao se od 13-15.01 u Amsterdamu, a vinarija Kozović predstavila se s čak 8 vina....

04. 02. 2014.

IZ MEDIJA

Siječanj je i u medijima bio u znaku terana: Glas Istre nadovezuje se na Decanterovu preporuku za Teran 2012. Jutarnji se bavi teranom i njegovim perspektivama. Iz stranog tiska donosimo članak iz dnevnika Il Piccolo...

31. 12. 2013.

SRETNA NOVA GODINA

Svim ljubiteljima vina, prijateljima i partnerima sretnu i uspješnu novu godinu želi Kozlović team :-)

The Kozlović team wishes all wine lovers, friends and business partners a Happy New Year :-)

03. 12. 2013.

Novi sajt

Stižu nove, interaktivne web stranice responzivnog dizajna, ali to nije sve. Predvidjeli smo i "professionals pages" s lozinkom za novinare i distributere. Još jedna novost je i mjesečni newsletter, prijavite se.

Dragi prijatelji, partneri i ljubitelji vina, dugo već tražimo način na koji bismo Vam, jasno i kvalitetno, prenijeli informacije o vinariji i vinima.

Već drugu godinu za redom u našoj vinariji, početkom mjeseca travnja, održavamo radionice za naše distributere. Sve je počelo s idejom da ugostimo one, koji kroz direktan kontakt s kupcima sudjeluju neposredno u prodaji našeg vina...

U organizaciji Hallgarten Druitta iz Londona koji je naš distributer za Veliku Britaniju, dana 12. i 13. 02. u luksuznom hotelu Dorchester održana je degustacija za B2B posjetitelja.

Na svjetski Dan vina, u organizaciji Vinistre i Turističke zajednice Istre tradicionalno se, trinaesti put za redom, održao Dan otvorenih vinskih podruma. I naš je podrum, kao i ostalih 90-ak koliko ih sudjeluje u ovom događanju, bio otvoren za posjetitelje od 10 do 18 sati.

Otvorenje nove vinarije i podruma izuzetno je bitan događaj za našu obitelj ali i vinarstvo Istre u cijelosti. Podrum veličine 2000 metara kvadratnih, organiziran u nekoliko etaža spaja arhitekturu, dizajn, ekologiju, tehnologiju i funkcionalnost.

Kozlović fresh
Kozlović premium
Kozlović authentic
Kozlović Single Vineyard
Kozlović vijesti iz podruma