Vinarija Kozlović
24. 06. 2020.

Kako je nastala Ridel Malvazija čaša?

Kako je u društvo Ridel čaša ušla i jedna hrvatska sorta, malvazija istarska, za koju je Riedel kreirao čašu 2013. godine, koju je na jubilarnoj, 20. Vinistri predstavio tadašnji prvi čovjek firme, Georg Riedel, Maximilanov otac, saznajte prateći uživo razgovor Maximiliana Riedela, Tomislava Tuđena i Franca Kozlovića u srijedu 24.06 s početkom u 18h

Riedel - The Wine Glass Company je najpoznatiji proizvođač vinskih čaša u svijetu. Radi se o tvornici s tradicijom dužom od 260 godina, a trenutno joj je na čelu Maximilian Riedel, predstavnik 11. generacije obitelji. Ono što ih čini najboljima i najpoznatijima u ovoj branši je činjenica da su prvi otkrili da oblik čaše utječe na okus vina kojeg iz nje pijemo. Tako da danas u svom portfoliu imaju specijalizirane čaše za sve najpoznatije vinske sorte kao što su riesling, chardonnay, cabernet sauvignon, merlot, pinot noir.

Kako je u to društvo ušla i jedna hrvatska sorta, malvazija istarska, za koju je Riedel kreirao čašu 2013. godine, koju je na jubilarnoj, 20. Vinistra predstavio tadašnji prvi čovjek firme, Georg Riedel, Maximilanov otac, saznajte prateći uživo razgovor Maximiliana Riedela, Tomislava Tuđena i Franca Kozlovića. Iako se to tada činilo neizvedivo, projekt je ostvaren zahvaljujući MIVA Galerija vina - uvozniku

Riedela te nekolicini istarskih vinara koji su ga podržali od samih početaka.

Inače, ovaj live stream o Riedel Malvazija čaši dio je projekta koji je pokrenuo Maximilian Riedel: jednom tjedno uživo razgovara s ponajvećim imenima iz svijeta vina, a sugovornici su mu dosad, između ostalih, bili i Olivier Krug, cellar master Dom Perignona Vincent Chaperon, obitelji Gaja i Frescobaldi, Veronique Drouhin.

Počašćeni smo što je u sklopu projekta i Hrvatska našla svoje mjesto! Razgovor možete pratiti uživo na @riedel_official i @mivagalerijavina u srijedu 24.06 s početkom u 18h.

Ekskluzivno u vinariji

Kozlović fresh
Kozlović premium
Kozlović authentic
Kozlović Single Vineyard
Kozlović vijesti iz podruma
Fine wines delivered to your doors
Fine wines delivered to your doors
Fine wines delivered to your doors