Vinarija Kozlović
18. 09. 2015.

Sorbus, naše desertno vino osvojilo prvo mjesto na festivalu Slatka Istra

Sorbus, naše desertno vino od prosušenih bobica muškata momjanskog, osvojilo prvo mjesto na natjecanju za najbolji muškat u sklopu festivala Slatka Istra u Kopru.

Sorbus

Dva dana, 19. i 20.09. mogli ste svoje nepce razmaziti slatkim divotama. Naime, 7. međunarodni festival slastica u Kopru pod nazivom Slatka Istra predstavio je bogatu ponudu slastica i slatkih vina. Na ovaj se način ujedno i čuva tradicija proizvodnje slastica, a uz izložbeni i prodajni dio, posjetitelji mogu prisustvovati radionicama, predavanjima i sličnim edukativnim sadržajima.

U profesionalnom je smislu Slatka Istra najzanimljivija zbog 3 natjecanja – natjecanje za najoriginalniju istarsku slasticu, natjecanja za najbolji muškat i natjecanje za najbolji kolač festivala.

Ove je godine u natjecaju za najbolji muškat pobjedu odnio naš Sorbus, berba 2009 koji se proizvodi od bobica prosušenog muškata momjanskog. U Sorbusu se s muškatnim notama isprepliću note korice naranče i suhih marelica a zbog ugodne kiseline vino odiše svježinom. Odlično će se sljubiti s tvrdim ovčjim sirevima, creme brulee, rožatom, lisnatim tijestima, sladoledom, suhim keksima, a onim odvažnima preporučujemo servirati uz foie gras. Bon Appétit!

Rezultate natjecanja pogledajte ovdje.

 

Kozlović fresh
Kozlović premium
Kozlović authentic
Kozlović Single Vineyard
Kozlović vijesti iz podruma
Fine wines delivered to your doors
Fine wines delivered to your doors
Fine wines delivered to your doors