Dobrodošli! Radno vrijeme svakog dana osim nedelje i blagdana od 10 do 19h. Molim najavite Vaš dolazak i rezervirajte obilazak podruma i degustaciju.
Adresa: Vale 78, Momjan, 52460 Buje, Hrvatska / Tel: +385 52 77 91 77 / Gps: +45° 26' 35.94", +13° 42' 36.13"

Vinarija Kozlović
 
VIJESTI I DOGAĐAJI
 

U periodu od 01.02 do 01.03. naša sala za degustaciju će biti zatvorena zbog edukacija i treninga našega osoblja. Programi su odabrani s ciljem ojačavanja znanja i vještina potrebnih za prihvat gostiju i vođenje degustacija.

Od 80% malvazije i 20% sauvignon blanca, oboje uzgojenih u dolini Valle pred vinarijom, nastaje blend koji zbog svježine preporučujemo kao apertivno vino ili pak uz cijeli obrok ako je riječ o jednostavnijoj hrani na bazi tjestenine, bijele ribe te povrća.

Javljamo da će od 01.02 do 28.02. naša sala za degustaciju biti zatvorena radi edukacije i treninga osoblja. Od četvrtka 01.03. radimo ponovno, a naše radno vrijeme u ožujku odvijat će se po zimskom kalendaru, od ponedjeljka do subote, od 10 do 16h.

Sretan Božić i Nova godina!

Za nas neizostavna adresa za promociju na srpskom tržištu je Beogradski Salon Vina. Događanje koje se održava 14 godina u nizu, obraća se ljubiteljima vina i gastronomije koji žele znati više, pratiiti trendove, biti u toku s informacijama.

Deni Srdoč, mladi chef Drage di Lovrana, 25.11. pripremit će s našim arhivskim vinima jednu vrlo posebnu večeru u kojoj namjerava rekreirati život vina od bobice i grozda do desertnog vina.

U četvrtak 23.11. u beogradskom fine dining restoranu Salon 1905 smještenom u legendarnoj zgradi Geozavoda, uređenom u duhu Art Noveau i baroka, predstavit ćemo naša vina uz menu chefa Dražena Papića.

Svake godine cantina Jermann organizira Lunchshow, gastro-vinsko događanje koje je dio poznatog projekta Via dei Sapori. Na ovogodišnjem ručku kod Jermana zakazanom na dan Svetog Martina, 11.11. okupiti će se chefovi iz 21 vrhunskog restorana pokrajine Friuli, a pridružit će im se i 4 chefa iz Hrvatske, Slovenije i Austrije...

U sklopu projekta promocije hrvatskih vina u Švicarskoj u organizaciji HGK koja se sastoji od vođenog kušanja za profesionalce, vinske večere i walk-around degustacije, održat će se u Zurichu, hotel Zunfthaus Zur Waag te u Genevi, hotel Four Seasons...

Suci jednog od najpoznatijih svjetskih natjecanja International Wine Challenge (IWC) dali su Teranu 2016 zlatno odličje. Dobiti ovakvo odličje u konkurenciji od 14 000 uzoraka iz cijeloga svijeta, znači osvojiti napca sudaca toliko da vino ocijene u rasponu od 95 do 100 bodova...

U organizaciji JRE restorana Boškinac, u petak 27.10. kuharsku palicu preuzet će Marina Gaši (restoran Marina - JRE, Novigrad), a naša će vina pratiti njezine kreacije...

Od 21. do 24. rujna, na jednom od najstarijih trgova u Beču, poznatom Am Hofu, na kojem se tradicionalno održavaju bečki sajmovi hrane i pića, predstavljena je ponuda hrvatskih vina u organizaciji HGK...

U subotu i nedjelju 9-10.09 na festivalu hrane i vina u organizaciji austrijskog Gault Millaua, posjetiteljima ćemo predstaviti naše etikete Malvazija 2016, Santa Lucia 2015, Santa Lucia Noir 2013, Teran 2016, Muškat polustki te extra djevičansko maslinovo ulje.

Naš partner, BMW & Turistička zajednice Istarske županije, otvorili su vrata nagradne igre koja traje do 30.09. Sudjelujte i osvojite 4 noćenja u jednom od elegantnih hotela-partnera u projektu, a nama će biti drago ako tijekom svog boravka posjetite i našu vinariju.

14. 08. 2017.

Istrian Wine Run

Istrian Wine Run - sad već tradicionalni istarski vinski maraton u kojem sudjeluje i naša vinarija, održat će se 01-02.09. Trčite, maskirajte se i zabavite, te dotrčite do nas.

07. 08. 2017.

Iz bačve u kratko

Teranoljupci - berba 2016 dostupna je na tržištu od nedavno. Skrećemo pozornost da je ovo vino dobilo zlatnu medalju na IWC-u u Londonu.

Radionica u organizaciji HSK održana je u sklopu ATP-a 2017, a polaznici radionice kušali su i uspoređivali austrijska i hrvatska vina podijeljena u šest kategorija: pjenušci, malvazije, bijeli sovignon, TBA, odnosno desertna vina i kupaže, dok se hrvatski teran komparirao s austrijskim zweigeltom...

Početkom srpnja, na tržište je izašla Santa Lucia, berba 2015 koja je na ovogodišnjem IWC-u dobila srebrno odličje, a to nije jedini novitet, jer je vino dobilo novu elegantnu burgundsku bocu te novu etiketu...

17. 07. 2017.

ATP Umag, 17-23.07.

Paralelno s teniskim mečevima, ATP u Umagu nudi i gastronomsko-vinske sadržaje koji su rezervirani za večernji program. Pod nazivom Istra Gourmet Festival, svakog dana od 14. do 23.07. predviđen je niz događanja na kojima sudjeluje i naša vinarija...

U četvrtak 29.06. ljetnom zabavom na terasi Oleander, hotela Esplande, željeli smo zahvaliti svojim kupcima, poslovnim partnerima, prijateljima, distributerima, restoraterima, sommelierima, chefovima, novinarima i ljubiteljima naših vina...

27. 06. 2017.

Slow Food Austrija

Bilo je baš lijepo vidjeti ovu grupu ljubitelja dobre kapljice i dobroga stola iz sjedne nam Austrije u vinariji. Bilo je zadovoljstvo biti dio njihovog programa kojem je cilj obilazak Istre...

Vaše mišljenje, iskustvo koje ste imali prilikom posjeta vinariji kao i vaša zapažanja od velikog su značaja za nas i naš cijeli tim. Do danas ste na našem TripAdvisor profilu ostavili 99 komentara i učitali 77 fotografija...

U utorak 16.06., Pewterers Hall - London, naša vina biti će kušana uz bok s vinarijama Gerard Bertrand, Tenuta dell'Ammiraglia, Poderi Parpinello, Gaia Wines, Kayra, Chateau Ksara...

Bilo nam je iznimnno zadovoljstvo predstaviti naša vina u opatijskom hotelu Miramar, dana 30.05...

Ovoga tjedna, naša je vijest rođendanska – galerijom fotografija obilježili smo rođendan vinarije. Preciznije 25.05. 2017. nova je vinarija otvorila svoja vrata, a s radovima smo krenuli 2007.

22. 05. 2017.

Wine and Walk

Vidimo da vam se svidjelo - 10 689 likeova na našoj stranici kaže sve. Prva postaja nakon sastanka u Bujama je bila Santa Lucija, naš najvredniji vinograd...

"Malvazija po mojem", Teran Moon Premier Cru, zlato za JRE Malvaziju 2015, berbe aktualnih vina ponuđne na degustaciju, etiketa pred puštanjem na kušanju – Santa Lucia Noir 2013...

Muškat suhi iz berbe 2016 izaći će na tržište tijekom svibnja. Sasvim sigurno nećete pogriješiti ako ga ponudite kao aperitiv, na čašu, dobro ohlađeno (10°C), ali ono gdje se njegovo lice u cijelosti otkriva jest gastronomija...

I ove godine, na Vinistri potražite naš stand. Od 12 do 14.05. u dvorani Žatika u Poreču održat će se 24.po redu izložba vina u organizaciji Vinistre. Na našem ćete štandu moći probati aktualne etikete iz berbe 2016...

26. 04. 2017.

Proljetni wine-boom

Na tržštu su Valle, Violetta i Muškat posluslatki iz berbe 2016. Malvazija je izašla prije 10-ak dana. Santa Lucija iz berbe 2015 očekuje se tijekom svibnja. Najavljujemo da se suhi muškat momjanski kojeg smo lani imali nakon poduže pauze...

17. 04. 2017.

Wine and Walk 2017

Ovogodišnje izdanje Wine and Walk-a starta 20.05. Zato, ako ste vinoljupci i ljubitelji prirode, zaokružite ovaj datum i prijavite svoje sudjelovanje na...

Tako je to već 6 godina - svako proljeće družimo se s našim distributerima, a na ovogodišnjem smo druženju predstavili Valle 2016, Malvaziju 2016, Teran 2016, Violetu 2016, Muškat suhi 2016, Mušat poluslatki 2016, Santa Luciju bijelu 2015, Santa Luciju Noir 2013 te Mediteran 2015...

Na svakom koraku vidimo da je proljeće došlo. Radovi u vinogradu su se zahuktali iznad očekivanja – neobično toplo vrijeme potaknulo je vegetaciju...

Veliko nam je zadovoljstvo najaviti izlazak svježe Malvazije iz berbe 2016 u tjednu prije Uskrsa. Grožđe za svježu malvaziju dolazi s položaja Vale, Santa Lucia i Contarini, a ovisno o vinogradu nasadi su od 9 do 54 godine starosti...

U objavi iz Jutarnjeg lista čitamo: "Kozlović Violetta Rose 2016...Radi se o vinu savršenog balansa između voćnosti i svježine, s prekrasnim mirisom na crveno bobičasto I jagodičasto voće. Iznimno atraktivnog finiša sa stanovitom slasti I istovremenom svježinom na retrookusu...

U broju za ožujak, HiFi magazin koji se nalazi u Lufthansa business lounge zoni donosi reportažu o našoj vinariji. HiFi je high-end magazin posvećen inovacijama s tržišta tehnologija i lifestylea...

Prije par tjedana na tržište su izašle Valle 2016, Muškat poluslatki 2016 te Santa Lucia Noir 2012. Najavljujemo još noviteta koji će uskoro na tržište Violetta 2016, Teran 2016, Santa Lucia Malvazija 2015, Malvazija 2016...

Sjećate se gala večere JRE chefova u Muzeju prekinutih veza? Bilo nam je zadovoljstvo biti dio projekta lani. U subotu 11.03.2017. najljepši barokni dvorac sjeverozapadne Hrvatske, Miljana, otvara svoje salone za novo ekskluzivno gala događanje 14 JRE chefova...

Pink gala humanitarna večera održat će se u petak, 10. ožujka s početkom u 20 sati u zagrebačkom Hotelu Esplanade. Ružičasti menu kreirat će chef Ana Grgić, a pratit će ga rosé vina i pjenušci te glazbeno iznenađenje...

Šesto izdanje En Primeura u organizaciji Vinistre, održat će se u ponedjeljak 13.02. u Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade...

Na tržištu su tri nove etikete: Valle iz 2016 ima u ovoj berbi mnogo karaktera – živahan nos s umjerenim intenzitetom otkriva mnogo primarnih aroma bijele breskve I bijelog cvijeća te jedan dodir travnatog i vegetalnog koji u aromatskom izričaju dodaje pregršt svježine...

U organizaciji našeg britanskog distributera, kompanije Hallgarten Druitt&Novum Wines predstavit ćemo svoje etikete na on-trade degustaciji koju Hallgarten tradicionalno organizira iz godine u godinu...

Na poziv restorana Skipass u petak 20.01. na Večeri vinara gostuje naša vinarija. Chef Mojmir Šiftar pripremio je jelovnik od 6 slijedova uz koje smo sljubili naša vina aktualnih berbi I starijih godišta....

Nagrada Bijeli grozd dodijeljuje se od 2012. godine, a zamišljena je kao priznanje vinarijama za zasluge i uspjeh s turističkog apekta. Nagrade se dodijeljuju na regionalnom principu za najbolji podrum Istre i Kvarnera, Bregovite Hrvatske, Dalmacije te Slavonije i Podunavlja...

Dragi prijatelji, partneri, ljubitelji vina, kao mali podsjetnik na zbivanja u 2016. godini , te u znak zahvale, jer bez suradnje s vama naš posao ne bio moguć niti bi imao smisla, dijelimo s vama sjećanja na neke od događaja i druženja. Uz najiskrenije želje za dobrom u nastupajućoj godini, zahvaljujemo vam što ste nas pratili, pili, podržavali.

Ekskluzivna i limitirana edicija JRE malvazije s položaja Santa Lucija koju su zajednički odabrali restorateri članovi udruge i mi, vinari, a proizvedena je u količni od 2160 boca, prezentirana je 29.11. novinarima u Dragi di Lovrana...

Projekt koji počiva na co-brandingu između udruge najboljih restorana, Jeunes Restaurateurs (JRE) Hrvatska koji je dio europske obitelji elitnih restorana, a zamišljen je kao posebna edicija Malvazije sa Santa Lucije koju su zajednički kreirali vinarija Kozlović i chefovi JRE-a...

U Carstvu Muškata - enološka i kulturna manifestacija "U carstvu muškata" ove se godine održava sedmi put na prekrasnoj lokaciji u blizini starovjekovnog momjanskog kaštela...

SOIF D'AILLEURS, vinoteka u središtu Pariza u kojoj se nalaze i naše etikete – Malvazija i Teran, prema Pudlo Paris 2016, jednom od vodećih gourmet vodiča u Francuskoj proglašena je naboljom vinotekom u gradu...

Adam Rawson, britanski chef godine 2015 prema Foodies Chef of the Year, na putovanju po Hrvatskoj posjetio je vinariju Kozlović ....

Zadovoljstvo nam je podijeliti s vama vijest da smo osvojili TripAdvisor® Certificate of Excellence. Ova nagrada je priznanje kvaliteti usluga koje su posjetitelji ...

Na kušanju hrvatskih vina koje je organizirao Falstaff, najprestižniji austrijski mjesečnik za fina vina i gastronomiju, a rezultate potpisuje urednik i vinski kritičar Peter Moser, naša Santa Lucia berba 2013 te Santa Lucia Noir berba 2012 osvojle su 93 boda. ...

Svake godine u proljeće u Bordeauxu se skuplja grupa od 700 kušača. Njihov zadatak je ocijeniti nešto više preko 5000 uzoraka iz 38 zemalja. Challenge International du Vin je među najstarijim internacionalnim vinskim natjecanjima i svakako je najveće internacionalno suđenje vina u Francuskoj...

Dragi prijatelji, želimo vas obavijestiti o novom, ljetnom radnom vremenu...

U središtu Umaga, na trgu Marije i Line 4, nalazi se novo mjesto za ljubitelje istarske gastronomije i vina.

U ponedjeljak 29.02. u prostoru Muzeja prekinutih veza na Gornjem gradu u Zagrebu koji je dobio nagradu Kenneth Hudson za najinovativniji muzej Europe, sprema se jedna posebna večera.

Google kaže da su istraživanja pokazala da osobe koje pregledavaju lokaciju virtualnim obilaskom rezerviraju svoj dolazak u objekt s duplom vjerojatnošću nego ako samo gledaju fotografije. Dodaju da je "među osobama u dobi između 18 i 34 godine vjerojatnost da će rezervirati na temelju virtualnog obilaska čak je 130% veća." Od prosinca i naša vinarija ima virtualni pregled lokacije.... Pogledajte i dođite nam.

Podrum Kozlović dobio nagradu Bijeli grozd - proglašen najboljim podrumom s turističkog aspeka u Hrvatskoj.

Sorbus, naše desertno vino od prosušenih bobica muškata momjanskog, osvojilo prvo mjesto na natjecanju za najbolji muškat u sklopu festivala Slatka Istra u Kopru.

U četvrtak 27.08. u našoj se vinariji održala press konferencija u povodu dobivanja oznake zaštite izvornosti za muškat momjanski.

Trivago, najveći svjetski pretraživač cijena hotela, na svom je prelijepom portalu posvećenom turističkim atrakcijama i destinacijama, THE HUNT, objavio priču" Where To Wine And Dine In Istria".

Evo kako drugi pišu o nama: riječ je o suvremenom i impresivnom zdanju zagrebačke Produkcije 004, dok je za većinu stvari u interijeru odgovorna pulska Fabrika Željka Burića.

U petak 19.06. u vinariji Kozlović održala se edukacija o značaju električne mobilnosti, prednostima upotrebe električnih automobila, njihovim performansama te logističkim uvjetima potrebnim za njihovu veću implementaciju.

Na ovogodišnjem DWWA vinarija Kozlović osvojila je 2 brončane medalje: jedno je odličje dano za crvenu kupažu merlota, cabernet sauvignona i terana - vino Santa Lucia Noir iz berbe 2011, a drugo za Teran iz berbe 2013.

U prestižnom londonskom restoranu China Tang, u srijedu 10.06 održana je degustacija istarskih malvazija među kojima je bila i naša Malvazija 2014. Kušanje je organizirao head sommelier i glavni buyer, Igor Šortić.

Dragi prijatelji i posjetitelji vinarije Kozlović, ovim putem Vas obavještavamo da će naša vinarija na Dan vina 31.05.2015. godine biti zatvorena.

Ako modni dizanjeri imaju kolekcije, zašto ih ne bi imali i vinari? Tako smo i mi u četvrtak 14.05 u restoranu Mano 2 u Zagrebu, uz kulinarsku režiju mladog chefa Hrvoja Kroflina predstavili naša proljetno-ljetna vina...

Domaće jaje sa šparogama, čips od ovčetine i crème anglaise od celera...

06. 05. 2015.

Jaje u šorbulu

Jaje u šorbulu restoran Pelegrini. Recept za 4 osobe...

Klaster Sjeverozapadne Istre pokrenuo je novu eno-gastro manifestaciju po imenu Wine&Walk, a ona će duž 11 kilometara duge rute hodačima ponuditi susret s 8 vinara i 7 ugostitelja i lokalnih proizvođača hrane...

Rižoto od divljih šparoga uz espumu parmigiano reggiano. Recept za 4 osobe...

Janjeći confit s torticom od krumpira i divljim šparogama. Recept za 4 osobe...

Mekano jaje sa divljim šparugama i krokante od palente i parmezana. Recept za 4 osobe...

24.02 u Astor centru u New Yorku održala se godišnja prezentacija hrvatskih vina. Događanje je medijski popratio Wine Enthusiast, a kušanje je bilo namijenjeno distributerima, kupcima, uvoznicima, restoraterima, ugostiteljima, novinarima i vinskim stručnjacima...

Violetta je na tržištu. U ovoj berbi kupaža merlota i terana daje posve suhi rose, izuzetno mirisan i svjež. Čekamo vas na Pink day-u, festivalu ružičastih vina koji će se održati u Zagrebu 07.03. u muzeju Mimara....

16 i 17.02 u hotelu Dorchester u Londonu u organizaciji našeg distributera Hallgarten Druita predstavili smo svoja vina njihovim prodavačima i distributerima, engleskim novinarima, sommelirima i vinskim stručnjacima. Hallgarten Druit organizira takva gostovanja jednom godišnje i to je odlična prilika da prodavači dođu u kontakt s vinarima izravno i dovedu svoje kupce...

U novom broju Wine Enthusiasta koji je upravo u prodaji, nalazi se članak poznatih Wine Guys-a i velikih ljubitelja istarskih vina...

Molimo da obratite pozornost da od 01.11.2014 do 31.03.2015 prelazimo na zimsko radno vrijeme, dakle radimo od 10,00 do 17,00...

22. 10. 2014.

SANTA LUCIA CRNA

Još samo malo i berba 2011 će izaći na tržište. Planiramo novu ambalažu, novi design etikete i posebnu prezentaciju. Od 30.10. vino će službeno biti dostupno i kod svih naših distributera...

Harpers Wineries Guide je web vodič koji obuhvaća više od 7 000 vinarija diljem svijeta, a pretraživati se može ulistavanjem imena vinarije ili zemlje...

22. 08. 2014.

Rezultati ATP-a

U sklopu ATP-a, na vođenim tematskim degustacijama "Skrivene čari istarskih vina" podijeljena su priznanja za najbolja vina po kategorijama...

Prema izboru čitatelja USA Today i portala 10Best.com, Hrvatska se kao vinska destinacija rangirala na peto mjesto, ispred Toskane i Kalifornije...

Autor članka kaže "malvazija nije mogla imati ljepši dom". Mi kažemo "hvala Fabrici i njezinim arhitektima, hvala svima koji nas posjećujete i uživate u našim vinima i našoj vinariji"...

18. 08. 2014.

Professional pages

Naše web stranice namijenjene profesionalcima - distributerima, ugostiteljima, sommelierima, novinarima i svima vama koji radite s vinom i od vina živite, bit će puštene u pogon tokom mjeseca rujna...

Pod sloganom "BMW Coast Drive - Enjoy the sunny side of the streets in Istria" pokrenut je projekt u koji su uključeni svi istarski hoteli kategorije 5 zvjezdica: Hotel Adriatic Kempinski, Savudrija, Meliá Coral, Umag, Monte Mulini, Rovinj, Hotel Lone, Rovinj, uz sudjelovanje vrhunskih gastronomskih punktova: Restoran San Rocco, Brtonigla i Vinarija Kozlović, Momjan...

U utorak navečer, 20.05. na terasi restorana Boban u središtu Zagreba na druženju s novinarima, distributerima i poslovnim partnerima promovirali smo dvije nove etikete - Valle 2013 i Violettu 2013.

IWC je uz DWWA najutjecajnije vinsko natjecanje na svijetu. Ove su godine hrvatska vina osvojila 5 zlatnih medalja, više nego ikada...

Dragi prijatelji i posjetitelji vinarije Kozlović, ovim vas putem želimo obavijestiti da ćemo 25.05.2014. na Dan otvorenih vinskih podruma Istre, nažalost biti zatvoreni.

Dragi prijatelji, želimo vas obavijestiti o novom, ljetnom radnom vremenu...

Turistička ponuda Istre predstavljena je na američkom tržištu...

20. 03. 2014.

News Reisen o Istri

Austrijske novine News Reisen, koje imaju nakladu od 138 tisuća primjeraka, objavile su članak o Istri...

Wine Professional je najznačajniji B2B sajam u Beneluxu za segment visoke gastronomije. Ove je godine imao svoje 12. izdanje a održao se od 13-15.01 u Amsterdamu, a vinarija Kozović predstavila se s čak 8 vina....

04. 02. 2014.

IZ MEDIJA

Siječanj je i u medijima bio u znaku terana: Glas Istre nadovezuje se na Decanterovu preporuku za Teran 2012. Jutarnji se bavi teranom i njegovim perspektivama. Iz stranog tiska donosimo članak iz dnevnika Il Piccolo...

31. 12. 2013.

SRETNA NOVA GODINA

Svim ljubiteljima vina, prijateljima i partnerima sretnu i uspješnu novu godinu želi Kozlović team :-)

The Kozlović team wishes all wine lovers, friends and business partners a Happy New Year :-)

03. 12. 2013.

Novi sajt

Stižu nove, interaktivne web stranice responzivnog dizajna, ali to nije sve. Predvidjeli smo i "professionals pages" s lozinkom za novinare i distributere. Još jedna novost je i mjesečni newsletter, prijavite se.

Dragi prijatelji, partneri i ljubitelji vina, dugo već tražimo način na koji bismo Vam, jasno i kvalitetno, prenijeli informacije o vinariji i vinima.

Već drugu godinu za redom u našoj vinariji, početkom mjeseca travnja, održavamo radionice za naše distributere. Sve je počelo s idejom da ugostimo one, koji kroz direktan kontakt s kupcima sudjeluju neposredno u prodaji našeg vina...

U organizaciji Hallgarten Druitta iz Londona koji je naš distributer za Veliku Britaniju, dana 12. i 13. 02. u luksuznom hotelu Dorchester održana je degustacija za B2B posjetitelja.

Na svjetski Dan vina, u organizaciji Vinistre i Turističke zajednice Istre tradicionalno se, trinaesti put za redom, održao Dan otvorenih vinskih podruma. I naš je podrum, kao i ostalih 90-ak koliko ih sudjeluje u ovom događanju, bio otvoren za posjetitelje od 10 do 18 sati.

Kozlović fresh
Kozlović premium
Kozlović authentic
Kozlović Single Vineyard
Kozlović vijesti iz podruma