POSJETITE
NAS
Decanter_platinum_2022

Santa Lucia Malvazija 2017 osvojila platinasto odličje na Decanteru 2022

Nakon što je Santa Lucia Malvazija 2018 prije nepunih mjesec dana osvojila titulu najbolje malvazije na svijetu između 273 uzorka iz 10 zemalja, stiglo je još jedno priznanje, ovoga puta za Santa Lucia Malvaziju iz berbe 2017! 

Santa Lucia Malvazija 2017 dolazi iz istoimenog vinograda u kojem najstarije loze datiraju iz 1962, a nekada je bio u vlasništvu PIK-a. Malvazije s ovog položaja zvale se odvajkada „čuvenim“ malvazijama, a taj terroir koji spada u istarske grand cru pozicije, sraz je heterogenih tala, koja se ispituju i u sklopu internacionalnog projekta EcoVineGoals. Nasadi na Santa Luciji oblikovani su u terase, ali također heterogene – od uskih jednorednih do terasa s četiri ili pet redova, a obrađuju se u ekološkom režimu. Spoj nadmorske visine i blizine mora (svega 8 km), čini poziciju izloženom stalnom strujanju zraka.

„Svakako, to je znak da smo na dobrom putu, a moje je mišljenje da ova priznanja zapravo odaju priznanje terroiru“, kaže Gianfranco Kozlović, te dodaje: „priznanja koja malvazija istarska dobiva sada već godinama, pokazuju da ova sorta zaslužuje svoje mjesto u kategoriji malih autohtonih sorti staroga kontinenta, a stilsko definiranje našega regionalnog reprezentanta se upravo događa, zahvaljujući ovakvim načinima afirmacije“.

Pon-sub: 11-19h | Nedjeljom i blagdanima zatvoreno
Pišite nam
Kako do nas