Dublje zlatne boje sa sjajem. Na nosu je intenzivno i bogato – razvoj i odležanost ovdje su neupitni. Heljda, med, medenjaci i da, bagrem, prisutni su u izobilju. Suhe marelice, tost i note karamele igraju sporednu ulogu, dok dašak kore naranče donosi svježinu. Santa Lucia Akacia vino je s karakterom – jedinstveno i prepoznatljivo.
Na nepcu je suho i punog tijela, s prekrasnom kremastom teksturom. Umjerena kiselost mu daje dobru ravnotežu. Mirisi na nepcu su raznoliki i intenzivni, a s vremenom se lagano mijenjaju. Nudi toplu i bogatu senzaciju.
Završetak je dugotrajan s obiljem mednih i tercijarnih nota koje dominiraju, podsjećajući nas da ne čekamo predugo ako želimo uživati u njegovom najboljem izdanju.

0,75 L / 1,5 L
Santa Lucia Akacia 2017
(0,75 L / 1,5 L)
Sorta grožđa: malvazija istarska
- Kategorija: suha bijela vina
- Vinogradarsko područje: Zapadna Istra, Hrvatska
- Vinograd: Santa Lucia
- Starost vinograda: 1962. godine
- Nadmorska visina vinograda: 240 m
- Položaj vinograda: jugozapad
- Sastav zemlje: fliš, vapnenačke stijene, glina
- Berba: ručna
- Vinifikacija: ručna selekcija grožđa, kriomaceracija 5-6 dana, prešanje, fermentacija
- Dozrijevanje: 8 mjeseci u bačvi barrique od bagrema, dalje do punjenja u inoxu
- Odležavanje u boci: od jeseni 2019
- Sadržaj alkohola: 13,5 %vol
- Ukupna kiselina: 5,2 g/l
- Neprovreli šećer: 2,1 g/l
- Veličina boce: 0,75 l
- Temperatura serviranja: 12-13 °C
Riba s kremastim umacima, grilane Jakobove kapice, rižoto od gljiva, tjestenina s bogatim umacima i mnogi drugi topli obroci.
Vino je savršeno spremno već pri izlasku i najbolje će se piti između 2025. i 2030. godine.
- Santa Lucia Akacia 2017: Bronze, DWWA 2024

