POSJETITE
NAS

Vinarija Kozlović - JRE Malvazija 2016

Limitirana edicija malvazije sa Santa Lucije, nastala je kao projekt 15 JRE chefova i vinara Gianfranca Kozlovića. Cilj je bio kreirati gastronomsko vino koje će se naći ekskluzivno u JRE restoranima te vinariji, što je i do danas tako. Vino ima i posebno razrađenu dvostruku etiketu koja je certifikat s ručno upisanim brojem i potpisom vinara.

JRE Malvazija 2019

Sorta grožđa: malvazija istarska

 

  • Kategorija: suha vina
  • Vinogorje: Hrvatska Istra
  • Vinograd: Santa Lucia
  • Starost vinograda: JRE loza zasađena 18.04. 2016.
  • Nadmorska visina vinograda: 240 m
  • Položaj vinograda: jug, jugozapad
  • Sastav zemlje: fliš, vapnenačnke zemlje, glina
  • Berba: ručna
  • Vinifikacija: ručni odabir najboljeg grožđa
  • Dozrijevanje: Maceracija u trajanju 2 dana (21.-22.09.2019.) na 15°C. Fermentacija u 5000 litarskim bačvama od slavonskog i francuskog hrasta, s unutrašnjim sustavom hlađenja. Završna fermentacija u inoxu. Pretok 09.11.2019. Dozrijevanje na finim talozima do 15.05.2020.
  • Sadržaj alkohola: 14,0 % vol
  • Ukupna kiselina: 5,2 g/l
  • Neprovreli šećer: 2,2 g/l
  • Veličina boce: 0,75 l
  • Temperatura serviranja: 10-12 °C

PDF

Berba 2019 umjereno je zlatne boje I fine viskoznosti. Umjerenog intenziteta, fino se razvija na nosu, pa se osjećaju med, medenjaci, dodir vanilije i karamela. Ćuti se i da je njegovano u drvetu, i to ne nastoji sakriti, a aroma tog odležavanja fino je integrirana. Sve u svemu kompleksan i dugotrajan aromatski profil.

Na nepcu suho s krasnom teksturom. Punijeg tijela, ali ne toplo, umjerene svježine i finog balansa, ostavlja dojam raskošne svježine i pravocrtnosti. Delikatno? O, da. Ako ga zavrtite duž nepca otkrivati ćete samo nove i nove slojeve. Zbog takve slojevitosti, ovo je pravo gastronomsko vino koje svoj puni sjaj doseže u pravo u gutljaju. Nemojte servirati u prevelikoj čaši. Vino posjeduje karakter istarskoj terroira i stav. Razvija dugačko i dojmljivo trajanje.

Kao pravo gastronomsko vino, odlično će se sljubiti s brojnim jelima. Slanost i preciznost izvrsno će pratiti ribu, školjke I rakove s grilla, tjesteninu s tartufima.

Posve zrelo, a može se čuvati još barem 5 do 8 godina. Preporuča se popiti u rasponu do 2023 to 2030.

 Pon - Sub : 10-20h | Nedjeljom zatvoreno
Pišite nam
+385 52 779 177
Kako do nas