Malvazija JRE 2021 ima srednje duboku zlatnu boju. Miris se otkriva postupno, sloj po sloj, ni previše suzdržano, ni prenaglašeno. Osjećaju se zreli plodovi i suptilna bogatost, s notama zrele breskve, dinje i lagano tropskog voća, što odražava njezino toplo podrijetlo. Limunske i cvjetne nijanse daju nježnu podršku, a sve je zaokruženo blagim tragom maslaca.
Malvazija JRE 2021 suha je i punijeg tijela, ugodno obavija nepce nježnom, skoro masnom teksturom i ugodnom kiselinom. Miris sugerira veće i punije vino, dok na nepcu pokazuje gustoću i koncentriranost, s notama zrelog koštunjičavog voća i suptilnim nijansama. S vremenom se otkrivaju novi slojevi okusa, a elegantna struktura i lagana napetost daju mu posebnu živost. Stilom podsjeća više na 2019. nego 2020., u savršenom je stanju (ljeto 2025.), a svježe voće i dalje dominira. Malvazija JRE 2021. pokazuje upravo ono što želimo – uravnoteženost i izvrsnu spojivost s hranom.

0,75 L - NOVO
JRE Malvazija 2021
Sorta grožđa: malvazija istarska
- Kategorija: suha vina
- Vinogorje: Hrvatska Istra
- Vinograd: Santa Lucia
- Starost vinograda: JRE loza zasađena 18.04. 2016.
- Nadmorska visina vinograda: 240 m
- Položaj vinograda: jug, jugozapad
- Sastav zemlje: fliš, vapnenačnke zemlje, glina
- Berba: ručna
- Vinifikacija: ručni odabir najboljeg grožđa
- Dozrijevanje: Maceracija u trajanju 3 dana (23-24-25.09.2020.) na 15°C. Fermentacija u 5000 litarskim bačvama od slavonskog i francuskog hrasta, s unutrašnjim sustavom hlađenja. Završna fermentacija u inoxu. Pretok 17.11.2020. Dozrijevanje na finim talozima do 21.04.2021.
- Sadržaj alkohola: 13,5 % vol
- Ukupna kiselina: 5,3 g/l
- Neprovreli šećer: 2,9 g/l
- Veličina boce: 0,75 l
- Temperatura serviranja: 10-12 °C
Ovo je savršeno gastronomsko vino, koje se odlično slaže s raznovrsnim jelima. Svojim suzdržanim karakterom nadopunjuje većinu jela od ribe ili bijelog mesa, osobito kada su pripremljena na roštilju. Izvrsno je uz grilanu ribu, kapice, škampe, pečenu piletinu ili tjesteninu s tartufima.
Potpuno zrelo. Idealno za uživanje u razdoblju od 2025. do 2032.

